Категории

Производители

Поръчайте по телефона

Фън Шуй Тибетска Гривна Шамбала с Перли (Символ на женската Мъдрост)

Фън Шуй Тибетска Гривна - Шамбала с Перли (Символ на женската Мъдрост)

Според древните тибетски легенди, зад ледените стени на Хималаите,там където се простират безкрайни пустини и неизследвани планини с върхове по-стръмни от самите Хималаи и почти толкова високи се намира тайнствена земя Шамбала...

Повече детайли


19,99 лв

Фън Шуй Тибетска Гривна - Шамбала с Перли (Символ на женската Мъдрост)

Според древните тибетски легенди, зад ледените стени на Хималаите,там където се простират безкрайни пустини и неизследвани планини с върхове по-стръмни от самите Хималаи и почти толкова високи се намира тайнствена земя Шамбала.

В ранни будистки текстове Шамбала се споменава като извор на езотерична мъдрост, място на висша хармония, където цари абсолютната добродетел, мир и спокойствие.

Тази тайнствена земя е родината на мистичните Тибетски Гривни Шамбала.

Гривните Шамбала представляват древно тибетско украшение, носено от будистките монаси в манастирите на далечна Азия, което ползват при медитация за достигане на върховна хармония.

Тибетските Гривни Шамбала имат сложна плетка в която изящно са вплетени скъпоценни камъни, комбинацията от които влияе върху вашата вътрешна енергия Ци. Поради тази причина е важно да изберете внимателно камъка, който да подхожда най-много на личността ви или да приляга на вашите лични желания или поставени цели.

Днес Тибетските Шамбала Гривни са изключително популярни и сред известните личности. Редица холивудски знаменитости носят Шамбала Гривни, както като изящно украшение, така и за постигане на вътрешна хармония, духовен мир и постигане на лични цели.

Тибетските Шамбала Гривни са изцяло ръчна изработка. Според Фън Шуй те носят късмет и са отражение на Вашата индивидуална същност. Те са както красиво бижу така и талисман, носещ сила, душевен мир и любов. В Тибет от векове те са амулет за късмет, хармония, здраве и благоденствие от всякакво естество !

 

С регулируема ширина, на практика става на всякакъв размер ръка!

 

Фън Шуй Тибетска Гривна - Шамбала с Перли (Символ на женската Мъдрост)

 

Тази красива Фън Шуй Тибетска Гривна - Шамбала е изработена с изящни Перли.

Както във Фън Шуй, така и в почти всички западни и източни култури Перлата е възприемана като "Символ на женската Мъдрост".

Перлите, както и кехлибара, гагата и корала са втърдени органични образувания. Образуват се в мантията на т.н. бисерни миди, когато под черупката попадне песъчинка или друго чуждо тяло. Изградени са от арагонит и органично вещество конхиолин. Обикновенно са кръгли или приблизително овални.

Перлите са познати още и под имената бисер и маргарит.

Думата перла идва от латинското пилула-топче. Познати на Изток от древни времена и високо ценени от старите Средиземноморски цивилизации. В древността са били символ на процъфтяването и дълголетието. Римляните ги посвещавали на богинята Изида и ги носели за да привлекат нейното внимание и благосклонност. Гмуркачите на бисерни миди ги използвали за защита от акули.

През Средновековието лечителите използвали стрити на прах перли за лечение на хемороиди, повръщане на кръв, обилна менструация, сърдечни болести и за прогонване на „злите духове” от ума. Правели и мехлеми от изгорена перла и корал, с които мажели телата на прокажените. Финно стрит перлен прах, влизал и в състава на пудрата, с която френските и английските дами обилно покривали лицата си. И до днес някои козметични предприятия добавят в пудрите и кремовете перлен прах.

Цветове: голямо разнообразие от цветове

Емоционално въздействие на Перлите: стабилизиране на емоциите, премахване на гняв, освобождаване от безпокойство, напрежение, стрес.

Духовно въздействие:  заземяване, ,укрепване на етерни връзки, духовен баланс

Запомнете: “Щастливата” ръка при жените е лявата, а при мъжете – дясната. Носейки накит от кристал на нея Вие усилвате собствената си енергетика.
Мийте кристалите под течаща вода – така ще ги пречиствате от лошите енергии, които те поглъщат.

Описание:

Материал: Текстил, Перли

Ръчна изработка

С регулируема ширина, на практика става на всякакъв размер ръка!